Linkovi

Tri hollywoodske premijere (23/9/03) - 2003-09-22


S prvim jesenjim danima iz Hollywooda je na velika platna došao niz novih filmova. Alan Silverman pogledao je za nas tri ovotjedne premijere – najnovije djelo Woodya Allena, dramu s dva Oskarovca u glavnim ulogama, i horror film o sukobu vampira i vukodlaka.

Underworld

Glavni lik novog horrora "Underworld – Podzemni svijet" je vampirica Selena, čiji su smrtni neprijatelji vukodlaci. Barem sve dok ne upozna jednog vrlog privlačnog i dijelom smrtnog vukodlaka, u kojeg se zaljubi. Ulogu vampirske ratnice u uskom crnom trikou tumači britanska glumica Kate Beckinsale, koja priznaje da joj u početku nije padalo na pamet da uopće pogleda scenarij za "Podzemni svijet":

"Nisam uopće željela pročitati scenarij, kada sam čula da se radi o vampirima i vukodlacima. Mislila sam da će to sigurno biti prilično loš horror iz B produkcije, u kojem ću, u bijeloj spavaćici vrištati, dok mi netko pije krv. Ipak, volim akcijske filmove, pa sam odlučila scenariju dati šansu. Svidjele su mi se zamisli redatelja o filmu, pa sam pristala u njemu nastupiti."

"Podzemni svijet" režirao je Len Wiseman, koji je ujedno i pisac scenarija. Film je snimljen na lokacijama u Budimpešti…

Anything Else

Uz horror priče, američki ljubitelji filma mogu ovih dana u kinima pogledati i najnovije djelo scenarista, redatelja i glumca Woodya Allena. Vječni neurotičar je u svojoj novoj ljubavnoj komediji "Anything Else – Bilo što drugo" dao priliku paru mladih glumaca – Christini Ricci i Jasonu Biggsu – da se iskažu u glavnim ulogama.

Christina Ricci glumi ispraznu mladu glumicu, koja neprestano maltretira svojeg momka. Jason Biggs iz "Američke pite" glumi nesretnika u ljubavi, kakve je često glumio i sam Woody Allen. Sam redatelj, pak, u ovom filmu tumači ulogu Biggsovog savjetnika za romantična pitanja. U komediji "Anything Else" nastupaju i Danny DeVito i Stockard Channing…

Secondhand Lions

Velika glumačka imena mogu se naći u još jednom novom holivudskom proizvodu. Michael Kaine i Robert Duvall udružili su svoje talente u drami "Secondhand Lions – Rabljeni lavovi", u kojem glume dva stara, čangrizava ujaka mlade glumačke zvijezde Haleya Joela Osmenta.

Dvojica "rabljenih lavova" uče svojeg stidljivog mladog nećaka kako se osloboditi straha od ljudi, ali i kako odrasti u dobrog i uspješnog mladića. Ova simpatična priča puna je dobronamjernog humora iako Michael Caine kaže da postava nikada nije imala osjećaj da snima komediju:

"Nas trojica nismo tijekom snimanja pokušavali biti osobito smiješni. Zapravo, najzabavnije je da smo se trudili biti vrlo realni, vrlo vjerodostojni. Ukoliko se glumci trude biti smiješni, od toga obično nema ništa."

U filmu "Secondhand Lions – Rabljeni lavovi" pojavljuje se i Kyra Sedgewick, a scenarij i režiju potpisuje Tim McCanlies.

XS
SM
MD
LG