Linkovi

Vjenčanje na mjestu gdje 'snovi postaju stvarnost' (20/9/03) - 2003-09-20


Što mislite o vjenčanju na mjestu gdje 'snovi postaju stvarnost'?

Svake godine, tisuće ljudi stupaju u brak u zabavnim parkovima kompanije Disney. Najpopularnije odredište među Disneyevim parkovima je Disney World, u Orlandu, na Floridi, kamo dolaze mladenci ne samo iz Sjedinjenih Država, nego i iz čitavog svijeta, ponajviše iz Europe i Japana.

Najjednostavnije vjenčanje 'na Disneyev način' košta oko tri tisuće dolara, za koje se mladencima nudi kraći vjenčani obred, torta za do osmero gostiju, nekoliko noćenja, te uživanje u zanimljivostima Disneyevog zabavnog parka.

Onima koji su skloni potrošiti više novca nude se i dodatne usluge: cvijeće, glazba, fotografiranje, posebni prijevoz, profesionalni planer vjenčanja, te zabavni program. Za dodatnih nekoliko stotina dolara mladence i njihovo društvo mogu posjetiti Mickey i Minnie Mouse, odjeveni, posve prikladno, u vlastitu vjenčanu odjeću. Novopečeni supružnici često se, za uspomenu, slikaju s popularnim Disneyevim likovima.

Često su vjenčanja tematska, vezana uz neku od pripovjetki iz filmova kompanije Disney. Najpopularnija vjenčana tema je priča o Pepeljugi i princu, u sklopu koje budući mladenci odlaze na obred sklapanja braka u staklenoj kočiji s konjskom zapregom. Njihova vjenčana torta servira se na tanjurima oblikovanim poput dvorca, a prvi ples novopečenog bračnog para odvija se uz taktove neke od ljubavnih pjesama iz Disneyevih filmova. Prvi je poljubac, naravno, praćen vatrometom.

XS
SM
MD
LG