Linkovi

Robertu Duvallu zvijezda na Bulevaru slavnih (20/9/03) - 2003-09-19


Jučer je svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fame bulevaru slavnih dobio Robert Duvall. Svečanost je obavljena ispred Kodak dvorane, mjesta gdje se održava dodjela nagrade američke Filmske akademije - Oskar. Inače, 72-godišnji Duvall dobio je oskara za najbolju mušku ulogu 1983. za film Nježna milosrđa, a tijekom dugogodišnje karijere dobio je i četiri nagrade Golden Globe. Obraćajući se jučer okupljenima, Robert Duvall je izjavio da je počašćen i ponosan na ovo priznanje, napomenuvši da osjeća kako može još puno toga učiniti u svijetu filma.

Glumac Billy Bob Thorton nazvao je Duvalla jednim od svojih junaka i mentorom. "On je najveličanstveniji glumac i bio mi je inspiracija u svemu što sam dosad radio" – izjavio je Thorton, koje je s Robertom Duvallom snimio film Sling Blade 1996. godine.

Karijera Roberta Duvalla uključuje brojne filmove, a posebno istaknute uloge odigrao je u prvom i drugom dijelu Kuma, Coppolinoj Apokalipsi sada, Altmanovom M.A.S.H-u, Drugorazrednim lavovima, zajedno s Michaelom McCainom i Veliki Santini. U posljednje vrijeme zapaženija mu je uloga generala Roberta E. Leeja u filmu Bogovi i generali.

XS
SM
MD
LG