Linkovi

Trojica prvih tenisača svijeta potvrdila sudjelovanje na turniru u Baselu (17/9/03) - 2003-09-17


Na teniskom turniru u dvorani, u Baselu, slijedeći mjesec, naći će se trojica prvih tenisača svijeta - Juan Carlos Ferrero - pobjednik Roland Garrosa -, Andy Roddick, - osvajač U-S Opena, te Roger Federer, pobjednik Wimbledona. Turnir u Baselu privlačan je, između ostalog, i zbog svog nagradnog fonda - pobjednik turnira dobiva milijun i 130 tisuća švicarskih franaka.

Osim ova tri prva imena, u Baselu će se naći i Guillermo Coria, Carlos Moya, David Nalbadian, te Mark Phillippousis. Prošle godine, Argentinac David Nalbadian pobijedio je u finalu Čileanca Fernanda Gonzalesa i osvojio baselski naslov.

Nedavno smo spomenuli da je New York jedan od favorita za dobivanje domaćinstva olimpijskih igara 2012. godine. Sada je ta olimpijada postala vruće pitanje u Londonu.

Pred britanskim je parlamentom održano saslušanje i ispitivana čelnica britanske olimpijske kampanje, a na temu: zašto London kao kandidat za domaćina tih igara kaska za Parizom i New Yorkom. Britanski su parlamentarci posebno bili pogođeni činjenicom da se u oba ova druga grada već prodaje reklamna roba koja promiče olimpijadu, a u Londonu - ništa! Barbara Cassani, Amerikanka koja vodi londonsku kampanju, u opravdanje je navela da Pariz već ima dugu povijest kandidiranja i gubljenja kandidacije, pa ima i više iskustva, a što se New Yorka tiče, on se morao boriti na nacionalnoj razini za kandidaturu, - posebice protiv San Francisca -, pa su isto već imali sve materijale preostale iz tog nadmetanja.

Dodajmo da se za domaćina olimpijade 2012. nadmeće devet gradova. Osim New Yorka, Pariza i Londona, tu su: Havana, Istambul, Leipzig, Madrid, Moskva i Rio de Janeiro.

XS
SM
MD
LG