Linkovi

Predsjednik Bush i smanjenje poreza, s jedne strane, a 'Engleske ruže', s druge (16/9/03) - 2003-09-16


Prelistavajući jutrošnje novine, na naslovnoj strani Washington Posta nalazimo tekst u kojem se postavlja pitanje – hoće li rat u Iraku prisiliti predsjednika Busha da odustane od politike smanjivanja poreza? List prenosi uvjeravanja administracija da je i dalje moguće smanjivati poreze i pokrivati ratne troškove, bez da proračunski manjak bitnije ugrozi gospodarstvo.

Neki se ekonomisti i povjesničari, međutim, ne slažu s takvim ocjenama – piše washingtonski list navodeći mišljenje prema kojem je administracija “nerealna”, te će se “morati sučeliti sa stvarnošću”. Pri tome se podsjeća da će zahtjev predsjednika Busha za dodatnih 87 milijardi dolara za rat u Iraku i Afganistanu povećati vojne troškove u ovoj fiskalnoj godini na gotovo 500 milijardi dolara.

Najtiražniji američki dnevni list, "USA Today", donosi kritiku nove knjige pop zvijezde Madonne. "Engleske ruže", kako je naslov knjige, djelo je za djecu, točnije za djecu stariju od šest godina, i to, kako kaže književni kritičar ovog lista, 'daleko bolje od onoga što se očekivalo, a eonima daleko od teme prve Madonnine knjige, čiji je naslov, u skladu sa sadržajem, "Seks".

Uz poruku čitateljima 'sudite knjigu, a ne autoricu', "USA Today" piše: 'Zaboravite Madonnine divlje dane. U ovoj knjizi ona je prvenstveno mama, koja iz vlastitog iskustva zna što znači odrastati bez majke, što znači zavidjeti drugim djevojčicama i što znači biti odbačen iz društva drugih djevojčica.'

XS
SM
MD
LG