Linkovi

Raspušta se američka ženska profesionalna nogometna liga (16/9/03) - 2003-09-16


Američka ženska profesionalna nogometna liga raspušta se samo pet dana prije početka Svjetskog kupa, zbog nedostatka financijskih sredstava. Time se naglo okončava era slave evropskog nogometa, koju je donijela pobjeda američkih nogometašica na Svjetskom kupu 1999. godine.

Liga u kojoj se natjecalo osam klubova bila je prepuna najboljih svjetskih nogometašica, uključujući i Amerikanke Miju Hamm, Brandi Chastain i Julie Foudy. Na predstojećem Svjetskom kupu, koji počinje u subotu, u Filadelfiji, igrat će ukupno 56 nogometašica iz ove lige, u 11 od ukupno 16 reprezentacija.

Iz svijeta sporta i jedna poslovna vijest. NBA klub Atlanta Hawksi ponuđeni su na prodaju, jednako kao i Atlanta Thrashers iz Profesionalne hokejaške lige, a, s njima, nudi se i vlasnički udio Philips Arene, sportske dvorane u Atlanti. Vlasnik svega toga je kompanija AOL Time Warner, koja pomoću prodaje navedenog želi pokriti svojih gotovo 26 milijardi duga.

Vezano uz NBA, vijest da odvjetnici koji brane Kobeja Bryanta, optuženog za silovanje, pojačavaju pritisak da se oštećena stranka pojavi i osobno svjedoči o svojem zdravstvenom stanju, sada i ranije, nadajući se da će pokazati da tužiteljica nije vjerodostojna.

XS
SM
MD
LG