Linkovi

Dan posvećen sjećanju na žrtve terorizma (11/9/03) - 2003-09-11


Predsjednik George Bush predvodit će danas komemoracije žrtvama terorističkih napada na New York i Washington, koji su se dogodili točno prije dvije godine.

Današnji će dan biti dan prisjećanja na žrtve i dan razmišljanja. Bit će to trenutak u kojem će se stanovnici Sjedinjenih Država prisjetiti stravičnih događaja od prije dvije godine, kada su se oteti putnički zrakoplovi obrušili na nebodere blizance Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku, na zgradu Ministarstva obrane pokraj Washingtona te na jedno polje u Pennsylvaniji.

Predsjednik Bush bit će nazočan molitvi u jednoj crkvi blizu Bijele kuće, održat će se i minuta šutnje za žrtve, u Bijeloj kući, a susrest će se i s vojnicima ranjenima u Iraku. Predsjednik neće danas održati niti jedan govor.

Međutim, jučer, tijekom posjeta jednom objektu FBI-ja, gospodin Bush je govorio o značenju 11. rujna, te kako su teroristički napadi promijenili Ameriku: "Sjećanja na 11. rujan neće nas nikad napustiti. Nikad nećemo zaboraviti goruće tornjeve, posljednje telefonske pozive žrtava, dim iznad Pentagona..."

U New Yorku, održat će se komemoracija na mjestu gdje su stajali neboderi Svjetskog trgovinskog centra, a komemorativni skupovi u spomen žrtvama održat će se i u Ministarstvu obrane te u Pennsylvaniji.

XS
SM
MD
LG