Linkovi

Flaširana voda za kućne ljubimce (9/9/03) - 2003-09-09


Što da radi osoba čiji pas je izbirljiv na vodu? Ako voli spomenutog izbirljivog psa, ta osoba neće mirovati dok ne nađe vodu s kojom će njegov četveronožac biti zadovoljan. A, nakon toga, ako ima dovoljno poduzetničkog duha, ta će osoba pretpostaviti da možda ima i drugih izbirljivih kućnih ljubimaca i svoju će muku i trud pretvoriti u biznis.

Upravo se sve to dogodilo izvjesnom Billu Felsu, iz Seattlea, čiji pas Jason nije htio ni primirisati vodu iz slavine. No, kada bi odlazili na kampiranje, Jason bi uvijek pio vodu iz potoka. "Odveo sam ga veterinaru, koji mi je rekao da je s psom sve u redu samo što očito ne voli okus klorirane vode iz gradskog vodovoda," iznio je detalje lokalnoj radio postaji vlasnik izbirljivog Jasona.

I tako je Bill Fels počeo pročišćavati planinsku vodu za Jasona, potom za pse svojih prijatelja, a onda mu je pao na pamet i biznis. Danas je on utemeljitelj kompanije "Pet Refresh", koja proizvodi flaširanu vodu za kućne ljubimce, s posebno dodanim okusima prema ukusu pasa, mačaka, ptica i hrčaka, odnosno zamoraca. Za sada paleta okusa svodi se na 'piletinu' i 'govedinu', ali, Bill Fels kaže da radi na verziji s klorofilom za, kako kaže, 'nervozne pse s osjetljivim želucom'.

Još se ne može ustanoviti hoće li flaširana voda za kućne ljubimce biti poslovni uspjeh ili će ostati samo mini-pogon za namirivanje psa Jasona, koji je i bio inspiracija tog poslovnog poduhvata. Bočice s pročišćenom planinskom vodom kompanije "Pet Refresh" tek su se pojavile na policama trgovina u Seattleu i Portlandu, najvećim gradovima američkog sjeverozapada. Za pretpostaviti je da mnogim perspektivnim kupcima neće biti teško izdvajati po dva dolara za bočicu vode koja je 'po ukusu' njihovih kućnih ljubimaca.

XS
SM
MD
LG