Linkovi

Simon i Garfunkel ponovno nastupaju zajedno (10/9/03) - 2003-09-09


Popularni glazbeni duo iz sedamdesetih Simon and Garfunkel jučer su objavili planove za novu zajedničku turneju koja bi trebala započeti 18. rujna u Detroitu. Riječ je o prvoj u posljednjih dvadeset godina. Naslov turneje dat je prema njihovoj skladbi iz šezdesetih godina Old Friends – Stari prijatelji. Kako se očekuje nastupit će u trideset gradova u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a turneja će biti okončana sredinom prosinca.

Paul Simon i Art Garfunkel na svojim će nastupima izvoditi dio pjesama akustički, samo uz gitaru, a dio i uz pratnju kompletnog orkestra. Na jučerašnjoj objavi je Simon, inače autor većine skladbi koje je ovaj folk-rock duo izvodio, izjavio kako će pokušati ostati što vjerniji Simonu i Garfunkelu iz razdoblja šezdesetih i sedamdesetih godina. "Ako ne baš notu po notu, ali sasvim sigurno nećemo stare stvari izvoditi na neki novi način" – rekao je Simon.

Sa svoje strane Garfunkel je izjavio kako su on i Simon praktički obitelj, i da su osobni nesporazumi koje su imali proteklih desetljeća izglađeni početkom godine kad su obojica primljena u Muzej Rock and Rolla, tj. Rock and Roll Hall of Fame u Clevelandu gdje su zajedno izveli svoje legendarni hit Zvuk tišine, The Sound of Silence.

Priopćenje o novoj turneji objavljeno je u legendarnom newyorškom klubu Bottom Line, a Simon and Garfunkel su tom prilikom izveli i tri akustične verzije svojih hitova – Old Friends, Homeward Bound i Boxer.

XS
SM
MD
LG