Linkovi

Amerikanci se u srpnju zadužili za još 6 milijardi (10/9/03) - 2003-09-09


Prema posljednjim podacima američke Središnje banke, u srpnju su se potrošači u Sjedinjenim Državama, privučeni još uvijek niskim kamatnim stopama, zadužili za dodatnih šest milijardi dolara. Time se ukupni dug Amerikanaca popeo na bilijun i 770 milijardi. Porast u srpnju nešto je veći od onog što su očekivali analitičar na Wall Streetu, a uglavnom se odnosi na nove zajmove za automobile, pokretne kuće, troškove obrazovanja, brodove i godišnje odmore.

***

Danas su objavljeni i podaci za prošli tjedan o prodaji u američkim lancima dućana. Promet je povećan za 0.5 posto, a analitičari to pripisuju produženom vikendu za američki Dan rada i povratku đaka i studenata u školske klupe. Usporedivši te podadtke s istim tjednom prošle godine, povećanje prometa iznosi čak 4.4 posto.

***

Iz New Yorka vijest da je – kako se čini – korporacija MCI, postigla sporazum sa svojim kreditorima što joj otvara put da se izvuče iz bankrota. Telekomunikacijska kompanija MCI, ranije poznata pod imenonom WorldCom, željela je podijeliti svoje kreditore u dvije skupine kako bi se pojednostavila procedura pred sudom za bankrot i kako bi se uklonile preostale prepreke na putu do sporazuma. Vlasnici najvećeg dijela dionica ove kompanije su veliki investicijski fondovi.

XS
SM
MD
LG