Linkovi

Roddick osvojio svoj prvi Grand Slam naslov (8/9/03) - 2003-09-08


Amerikanac Andy Roddick osvojio je svoj prvi Grand Slam turnir uvjerljivom pobjedom u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država, u New Yorku.

Dvadeset-jednogodišnji Roddick je ubojitim servisima pobijedio Juana Carlosa Ferrera, rezultatom 6-3, 7-6, 6-3. Za to mu je trebao sat i 42 minute. Neki od servisa lansirali su lopticu preko mreže brzinom od 227 kilometara na sat, a ukupno je imao 23 asa.

Unatoč porazu u ovom finalu, 23-godišnji Španjolac preuzeo je vodeće mjesto na ATP-ovoj ljestvici tenisača, koje je osvojio polufinalnom pobjedom nad Andreom Agassijem.

Martini Navratilovoj nije uspjelo da se upiše u povijest ovog Grand Slam turnira. Virginia Ruano-Pascual i Paola Suarez pobijedile su Navratilovu i njezinu partnericu u paru, Svetlanu Kuznjecovu sa 6-2, 6-3 i osvojile naslov u ženskim parovima. Time je 46-godišnjoj američkoj legendi bio uskraćen njezin 59. naslov na nekom Grand Slam turniru.

U finalu muških parova, aktuelni wimbledonski prvaci, Australac Todd Woodbridge i Šveđanin Jonas Bjorkman, uspjeli su prevladati početni gubitak i pobijediti mlade Amerikance, blizance Boba i Mikea Bryana, rezultatom 5-7, 6-0, 7-5.

Podsjetimo, u subotu je Justine Henin-Hardenne pobijedila svjetsku tenisačicu broj jedan Kim Clijsters u belgijskom finalu ženske pojedinačne konkurencije.

XS
SM
MD
LG