Linkovi

Jesenska filmska ponuda Hollywooda (8/9/03) - 2003-09-07


Ljetna filmska sezona u Sjedinjenim Državama bila je prepuna akcijskih filmova i nastavaka ranijih hitova, a mnogi od njih bili su pravo razočarenje za kino blagajne. Sada se Hollywood okreće jesenskoj sezoni s ponudom koja je tako napravljena da naprosto mami gledatelje u kino dvorane.

U rujnu se na velike ekrane vraća priča o meksičkim sviračima gitare koji vješto barataju pištoljima, koju je prije jednog desetljeća pisac i redatelj Robert Rodriguez predstavio u svom prvom filmu “El Mariachi.” Priča je nastavljena u filmu “Desperado” 1995. godine, a sada se kompletira s filmom “Once Upon a Time in Mexico.” Antonio Banderas i Selma Hayek ponovno tumače svoje uloge iz “Desperada,” a priključuju im se Johnny Depp i Willem Defoe.

U filmu “The Fighting Temptations” Cuba Gooding Junior, koji glumi marketinškog direktora iz velikog grada, pronalazi ljubav i spas kada se, makar nerado, vraća u mali grad iz kojeg je potekao.

Pjevačica Beyonce Knowles igra vodeću žensku ulogu u ovom filmu u kojem igra potpuno drugačiji lik od onog iz prošlogodišnjeg nastavka akcijske komedije Austin Powers naslovljenog " Goldmember.”

"Nazvala sam svoju agenticu i rekla joj da u sljedećem filmu ne želim nositi šminku i da jedino želim izgledati posve obično i stvarno. Ne želim izgledati savršeno. Želim imati probleme kao i svaka druga žena. Onda sam dobila ovaj scenarij za koji mislim da je odličan…".

Druga vrsta “spasa” može se vidjeti u filmu “Second Lions” s plašljivim tinejdžerom kojeg glumi Haley Joel Osment, dok njegove ujake glume dvojica Oscarovaca: Robert Duvall i Michael Caine.

U listopadu još jedan dobitnik Oscara dolazi u kina s novim filmom – Denzel Washington – koji igra policajca iz gradića na Floridi. U filmu naslovljenom “Out of Time,” ljubavna priča pretvara se u noćnu moru i misteriju:

U filmu “Intolerable Cruelty” braća Cohen na svoj neponovljivi način kombiniraju elemente romantike i humora. George Cloney igra odvjetnika za razvode koji se zaljubljuje u suprugu svog klijenta koju glumi Catherine Zeta-Jones. Dakle, još jedan kandidat za Oscara u jesenjoj filmskoj ponudi. Ta ponuda zasigurno dobija na uzbudljivosti, ali i na surovosti kada se čuje podatak da je Quentin Tarntino ponovno u akciji, pokušavajući povratiti sjaj svog hita “Pulp Fiction” filmom “Kill Bill.” Naravno, Tarantino ne propušta priliku da nam pokaže nasilje – ovoga puta jedan se majstor istočnjačkih borilačkih vještina pretvara u atentatora.

Tarantino se vraća i svojim omiljenim glumcima, točnije glumicama – Uma Thurman je glavna zvijezda prvog dijela filma “Kill Bill,” jer je redatelj podijelio film na dva dijela, a drugi dio treba biti snimljen iduće godine. Američka filmska akademija je, inače, pomakla dodjelu Oscara za mjesec dana ranije tako da ove godine ozbiljni kandidati za “zlatni kipić” stižu u kina već sredinom listopada. Legendarni Clint Eastwood u filmu “Mystic River” govori, kao redatelj, o kontroverznoj temi zlostavljanja djece. Angelina Jolie od gimnasticiranja u akcijskom “Tomb Raideru” prelazi na ulogu humanitarne djelatnice koja pomaže ratnim izbjeglicama u filmu “Beyond Borders.”

U studenom ćemo vidjeti posljednji dio iz serijala “The Matrix” naslovljen "The Matrix Revolutions". Russell Crowe se, izgleda, zasitio bračnog života, pa se dao u avanture i to u filmu “Master and Commander: The Far Side of the World!”

I za kraj pregleda jesenjih filmova, koji će se u kinima pojaviti izmedju rujna i studenog, kraći popis djela za čitavu obitelj: “The Haunted Mansion” s Eddiem Murphyem, u produkciji Disneya. Studio Universal, nakon ogromnog uspjeha od prije nekoliko godina s filmom “The Grinch Who Stole Christmas,” sada ima još jednu “ulogu” za Dr.Seussa iz popularnih dječjih knjiga u filmu “Dr.Seuss`s Cat in the Hat,” a taj će lik igrati nitko drugi do – Mike Myers!

XS
SM
MD
LG