Linkovi

Washington Post u potrazi za urednikom trač-rubrike (6/9/03) - 2003-09-06


Dnevnik Washington Post objavio je oglas za urednika svoje trač-rubrike – evo kako to komentira jedna druga lokalna novina, časopis Washingtonian.

“Ozbiljnoj novini poput Washington Posta teško je priznati da ju trač uopće zanima, pa se radno mjesto oglašava kao svojevrsna verzija istraživačkog novinarstva” – piše Washingtonian. Kako se prošli urednik preselio u New York, Washington Post nastoji novog urednika rubrike “Reliable Sources” – u prijevodu Povjerljivi izvori – pronaći u vlastitoj redakciji. Pretpostavka je da će već u Washingtonu udomaćeni novinar, uz pomoć brojnih kolega, biti najupućeniji kad su u pitanju "zanimljive sitnice" o političarima – jedinim stanovnicima Washingtona koji su zanimljivi trač-rubrici Washington Posta.

Također iz Washington Posta - ljeto na izmaku prošlo je bez nesreća u brojnim zabavnim parkovima, no jučer se jedna ipak dogodila. U Disneylandu, u Kaliforniji, prevrnuo se vagon na brzometnom roller-coasteru koji posjetiteljima ovog ogromnog luna-parka nastoji dočarati vožnju “vlakom sa Divljeg zapada”.

Vozeći ogromnom brzinom, posjetitelji prolaze kroz tunele, napadaju ih Indijanci, voda iz rijeke pršti, čuje se zvižduk metaka... Sve u najvećem broju slučajeva prođe tek u velikom uzbuđenju zbog postignute brzine, koja se kontrolira putem kompjutera, no jučer je vožnja završila tragično – u prevrtanju vagona - jedan poginuli, deset ranjenih.

XS
SM
MD
LG