Linkovi

Utakmicom između Redskinsa i Jetsa, u Washingtonu, počela nova sezona NFL (5/9/03) - 2003-09-05


Sinoć je službeno počela nova sezona prvoligaških natjecanja američkog nogometa. Utakmica u Washingtonu, između domaćih Redskins i gostujućih New York Jets imala je poseban emocionalni naboj. Kao prvo, Redskins su u prijelaznom roku kupili četvoricu igrača kojima je u Jetsima istekao ugovor, ali ih je njujorški klub želio zadržati i sklopiti s njima nove ugovore. No, Washington je bio brži i uvjerljiviji.

Kao drugo, početna utakmica sezone, koja se već drugu godinu za redu održava u posebno svečanim okolnostima u četvrtak prije vikenda u kojemu se odigravaju sve ostale utakmice prvog kola, ove godine je pripala Washingtonu kao drugom gradu-žrtvi terorističkih napada 2001. godine. Prošle je godine domaćin bio New York, gdje je Giantsima u goste došao San Francisco.

Utakmice američkog nogometa poznate su po dugom trajanju. Tako je i sinoćnja utakmica potrajala tri sata i najveće uzbuđenje dosegla upravo u posljednjim trenucima pri izjednačenom rezultatu 13-13 u posljednjoj četvrtini. No, na koncu, pobjedu su odnijeli domaći sa 16 prema 13.

XS
SM
MD
LG