Linkovi

Počinje sezona američkog nogometa (4/9/03) - 2003-09-04


Večerašnjom utakmicom između Washington Redskinsa i New York Jetsa počinje nova sezona najpopularnijeg sporta u Sjedinjenim Državama – profesionalnog američkog nogometa. Slijedećih pet mjeseci, 32 momčadi, podijeljene u dvije skupine, borit će se za pravo nastupa u finalnoj utakmici – Superbowlu – najvećem sportskom spektaklu u svijetu.

U Washingtonu je zadnjih nekoliko dana proteklo u znaku središnje proslave otvaranja sezone koja će kulminirati večerašnjim besplatnim koncertom pred zgradom američkog Kongresa, na kojemu, između ostalih, nastupaju sastav Aerosmith, Mary J. Blige i Britney Spears, dok će himnu pred početak utakmice otpjevati Aretha Franklin.

Stručnjaci predviđaju da će prošlogodišnji prvaci, ekipa Tampa Bay Bucaneers obraniti naslov ponajviše zahvaljujući jednoj od najboljih obrana u povijesti lige. Međutim, velika je nepoznanica tko će im biti suparnik u Superbowlu. Naime, od 16 momčadi u AFC skupini čak njih 13 su ozbiljni kandidati, te se čini da će to uspjeti momčadi, koja uz dosta sportske sreće, bude imala najmanji broj ozlijeđenih ključnih igrača.

XS
SM
MD
LG