Linkovi

Na US Openu i drugi dan prekinuti mečevi radi kiše (3/9/03) - 2003-09-02


Na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Država mečevi su drugi dan za redom prekinuti radi kiše. Samo je jedan meč—usprkos više prekida—dovršen, u kojem je Američki tenisač Andre , nakon što se Dent povukao radi ozlijede. Rezultat: 6-7, 6-4, 7-5. Od ostalih mečeva koji su počeli ali nisu dovršeni, izdvojimo one između trećeg nositelja Španjolca Juan Carlos-Ferrere i Amerikanca Todda Martina, koji je prekinut nakon jednog odigranog seta i u kojemu je Ferrero bio u prednosti 6-2. Na nesreću organizatora posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, metereolozi ne očekuju poboljšanje vremena ni danas.

Natjecatelji i gledatelji na U.S. Openu doista nemaju sreće s vremenom, jer već nekoliko dana redovito odigravanje posljednjeg ovosezonskog Grand Slam turnira ometa – kiša!

Jennifer Capriati i Elena Dementieva jedva su uspjele odigrati, više puta prekidani meč. Capriati je bila manje nervozna te su joj pripali pobjeda i plasman u četvrfinale turnira. Šezdeset i devet mečeva uopće nije ni započeto, među njima i susret Agassi-Dent te Coria-Bjorkman, pojednici kojih odlaze medju 16 najboljih. U muškoj konkurenciji situacija je zanimljiva, jer je prvih osam nositelja još uvijek u “igri” što se nije dogodilo još od 1981. godine.

Nasuprot tome u ženskoj konkrenciji zbog ozljeda ne nastupaju najbolje svjetske tenisačice, sestre Williams, te je jasno da ovogodišnji turnir nije poput onih iz prethodnih godina.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da ne igra ni Anna Kournikova, koja zbog ozljede leđa prestaje s aktivnim igranjem. No, odmah je dobila ponudu da bude sportska komentatorica za TV mrežu USA, koja pokriva U.S. Open. Kournikova je krenula ambiciozno, ali dala je otkaz nakon samo tri dana provedena na novom poslu. Kaže da ima nekoliko razloga, za početak živcirali su je kamermani i tehničko osoblje koji su stalno “buljili” u nju i samo nju snimali. Drugo – osjećala se neugodno intervjuirajući druge tenisače i tenisačice, i treće – kaže da je previše jela tijekom dana, jer nije morala trenirati i igrati.

XS
SM
MD
LG