Linkovi

Dvojica američkih vojnika poginula u Afganistanu (31/8/03) - 2003-08-31


Dvojica američkih vojnika poginula su, a trojica su ranjena u Afganistanu sedmog dana intenzivnih borbi u blizini granice s Pakistanom. U tim sukobima ubijena su četorica talibana. Središnje američko zapovjedništvo objavilo je da su američke snage napadnuta u pokrajini Paktika, u blizini jedne baze američke vojske. Jedan afganistanski vojni zaopivjednik izjavio je da je više od 250 talibanskih boraca došlo u područje Dai Chopan posljednjih nekoliko dana.

Istodobno, američki borbeni zrakoplovi i helikopteri ponovno su napali položaje talibana u planinama južnog Afganistana gdje su – kako se javlja –desetine pobunjenika ubijene u jednotjednim vojnim operacijama.

Stotine pobunjenika zbačenog talibanskog režima navodno se kriju u planinama pokrajine Zabul. Snage afganistanske vlade pokušavaju ih eliminirati uz pomoć anti-terorističke koalicije predvođene Sjedinjenim Državama. Američki zrakoplovi rano su jutros napali položaje talibana. Afganistanska islamska izvještajna agencija prenijela je izjavu lokalnog vojnog zapovjednika koji je rekao da je u najnovijem bombardiranju ubijeno 20 talibanskih boraca.

XS
SM
MD
LG