Linkovi

Jeepers Creepers 2 (1/9/03) - 2003-08-31


Ljetna sezona obično u kinima nudi nastavke hitova iz prošlih godine, a film koji ćemo danas prikazati u našoj redovitoj tjednoj rubrici dovodi nam natrag jedno gladno i gotovo nezaustavljivo čudovište koje se na filmskom platnu po prvi put pojavilo 2001. godine.

U ovom filmu, zastrašujuće biće s krilima, koje izgleda kao križanac izobličenog čovjeka i prevelike vrane, uspijeva u zamku uhvatiti skupinu srednjoškolaca u njihovom autobusu na jednom usamljenom seoskom putu. Al Santos igra zgodnog sportaša koji se nalazi među zarobljenim srednjoškolcima i smatra da publika voli ovaj film jer iako se radi o fantastičarskom negativcu, na začuđujuće laki način na koji se publika identificira s likovima.

"Oni jednostavno žele stići kući, a sukob do kojeg među njima dolazi za nas kao glumce je izvrsna stvar. Moramo se nositi sa stvarima koje mnogi filmovi tendiraju izbjegnuti. U horror filmovima nikad ne preispitujete likove. Oni jednostavno uvedu lik u film i onda "bum", lik pogiba. Osjećate strast za te likove. Poznajete ih. Mogli biste biti jedan od njih. Radi se o vašem najboljem prijatelju, o vašem dečku...tako da možete suosjećati s njima."

A kako suosjećati s nekim super bićem koje uopće nema dijaloga? Johnatan Breck koji je igrao glavni lik u prvom filmu Jeepers Creepers i u nastavku igra ovo misteriozno čudovište. On smatra da je riječ o začuđujuće složenom liku.

"Svakako je riječ o kompleksnom liku i to za mene predstavlja veći izazov od mnogih drugih stvari koje radim. Ja sam odrastao u kazalištu i većinu stvari sam glumio na kazališnim daskama. Ovo je izazov u svakom smislu jer sve morate iskomunicirati bez riječi. Sve morate iskomunicirati kroz istančanost pokreta. Način na koji se čudovište kreće meni je strašno važan. Karakterističan način na koji napada svoje žrtve, način na koji ih namiriše."

Iskusni glumac Ray Wise igra ulogu farmera čija je namjera da pronađe i zaustavi čudovište.

"To je lik poput kapetana Ahaba iz Moby Dicka koji hvata velikog bijelog kita...osim što se radi o čudovištu koje se nalazi na kopnu i nebu...i ja nisam na moru, nisam na brodu već u svom kamionetu...međutim, svejedno imam pušku s harpunom."

U filmu Jeepers Creepers, drugi dio glume i Nicki Aycox, Lena Cardwell, Gariyaki Mutambira i Eric Nenninger. Victor Salva, koji je napravio prvi film iz ove serije, i u nastavku se vraća kao scenarist i redatelj.

XS
SM
MD
LG