Linkovi

Geniji u kupaćim kostimima (31/8/03) - 2003-08-31


Uobičajeno je da se s izdanjem posvećenim kupaćim kostimima na kioscima pojavi magazin "Sports Illustrated". No, ovih dana, to je učinio jedan magazin koji se obično bavi drugačijom tematikom.

"Mental Floss" je publikacija koja se, u načelu, bavi poučnim zanimljivostima, iznesenim na zabavan način. U tom smislu, i izdanje s kupaćim kostimima je točno takvo: prikazuje osobe koje su na svojim područjima rada smatrane genijima ili, u najmanju ruku, vrlo izuzetnima, donosi vrlo zabavne i malo poznate anegdote o njima, ali, na fotografijama, spomenute su osobe - u kupaćim kostimima.

Naslovnica je posvećena Albertu Einsteinu, a, na unutrašnjim stranicama, mogu se vidjeti Beatlesi, Mao Ce Tung, Salvador Dali, Eleanor Roosevelt, Pablo Picasso, te Louis Armstrong, uz druga slavna imena.

Neke od zanimljivosti, koje prate fotografije slavnih u kupaćim kostimima, uključuju, recimo, i slijedeće: Salvador Dali je volio koristiti miris koji je sam napravio i to koristeći riblje tutkalo i kravlji stajski gnoj; Mao Ce Tung je volio voziti kombi kojemu je na obje strane velikim slovima bilo ispisano: "Vozilo hitne pomoći - poklon njujorških kineskih praonica rublja".

Upravo su takve pričice i potakle izdavanje ovog magazina: on je duhovno dijete razgovora koje su, u svoje slobodno vrijeme, u kružocima, vodili studenti Sveučilišta Duke. U dvije godine izlaženja, ovaj je magazin prikupio 10 tisuća pretplatnika, a na kioske se distribuira daljnjih 70 tisuća primjeraka svakog izdanja.

XS
SM
MD
LG