Linkovi

Bush: Ekonomija se oporavlja (31/8/03) - 2003-08-30


Predsjednik Bush je rekao da američki radnici obilježavaju ovaj vikend i Dan rada, koji pada u ponedjeljak, s dodatnim novcem koji su dobili zahvaljujući usvajanju nizu mjera za smanjenje poreza. Milijuni obitelji dobili su čekove savezne vlade na 400 dolara po djetetu. Predsjednik je dodao da taj dio povrata poreza, vrijedan 13 milijardi dolara, pomaže mnogim Amerikancima da pokriju troškove početka školske godine.

"S povećavanjem potrošnje građana, proizvođači dobijaju nove narudžbe. Niske kamatne stope znače da biznisi mogu imati uravnoteženije financije, a obitelji su uštedjele milijarde dolara refinancirajući njihove stambene kredite na kuće. To su znakovi oživljavanja ekonomije."

Dan rada predstavlja tradicionalni početak predsjedničke kampanje, a ekonomija bi mogla biti ključno pitanje predsjedniku Bushu za osvajanje drugog četverogodišnjeg mandata. U nadolazećim tjednima predsjednik će posjetiti savezne države Ohio, Missouri i Indianu gdje će govoriti o ekonomiji. Demokrati, s druge strane, ističu da predsjednikova smanjenja poreza nepravedno favoriziraju bogate Amerikance te ističu da je politika gospodina Busha dovela do zatvaranja radnih mjesta. (EB)

XS
SM
MD
LG