Linkovi

Nagrade MTV-ja u znaku Madonnina poljupca (29/8/03) - 2003-08-29


Sinoćnja dodjela glazbenih nagrada televizijske mreže MTV, održana u New Yorku, ostat će vjerojatno najviše zapamćena po 'spektakularnom' početku:

Show su otvorile zvijezde teen-popa, Britney Spears i Christina Aguilera, Madonninom pjesmom iz 1984, "Like a Virgin".

Treba li reći da su bile odjevene u duboko izrezane bijele vjenčanice, i da je bilo puno valjanja po podu pozornice?

Iz velike vjenčane torte, potom je izašla Madonna, odjevena poput mladoženje u frak i cilindar, te je svakoj od mlađih kolegica udijelila velikodušan "filmski" poljubac.

Bila je to scena koju američka publika rijetko viđa na nekom mainstream televizijskom kanalu u osam sati navečer - pa makar se radilo i o MTV, obavještava web-site ove televizijske mreže.

A sada i par riječi o nagrađenima: Beyonce Knowles ima najviše razloga za slavlje. Njezina je skladba "Crazy in Love" (s rapperom Jay-Zijem) nagrađena kao najbolji ženski video te kao najbolji video R&B-ja.

Britanska skupina Coldplay nagrađena je u kategoriji najboljeg video ostvarenje za rock-skupine, skladbu "Scientist", dok je Justin Timberlake dobio nagradu za najbolji pop-video, za video-realizaciju pjesme "Cry Me A River", koji na ne tako suptilan način komentira raspad njegove veze s Britney Spears.

Nagradu u kategoriji hip-hopa dobila je Missy Elliot, za skladbu "Work It", dok je u kategoriji rapa pobijedio 50 Cents, s pjesmom "In Da Club". Eminem je nagrađen za najbolji video-klip iz filma, za pjesmu "Lose Yourself", za koju je proljetos dobio i Oscara.

XS
SM
MD
LG