Linkovi

Prvi dan Grand Slama U-S Open donio poraze hrvatskih tenisačica (26/8/03) - 2003-08-26


Otvorenje posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slama, U-S Open, bilo je svečano, ali ljubiteljima tenisa i tužno - Pete Sampras i službeno se oprostio od profesionalnog tenisa. Nakon rekordnih 14 naslova na Grand Slam turnirima, od čega sedam u Wimbledonu, dva u Australiji i pet na terenima Flushing Meadows, u New Yorku, te još 50 naslova s velikih turnira i šest uzastopnih godina na prvom mjestu tenisa, Pete Sampras odlazi u mirovinu.

"Znam da je došlo vrijeme i pomirio sam se s tim i zadovoljan sam. Ovdje je pravo mjesto za završiti karijeru koja mi je tu i počela, kada mi je bilo 19 godina. Tu je i došla kraju, prošle godine," izjavio je Sampras.

Svečanost na stadionu Arthur Ashe bila je prepuna slavnih lica iz svijeta show biznisa … i blještava - točno onakva kakav Pete Sampras, sa svojom skromnošću i samozatajnošću, nikada nije bio. Igrati uvijek na pobjedu, čak i kada se pada od umora ili kada su ozljede povezane da uopće može igrati, zadržati sportsko ponašanje uvijek i u svakom trenutku, zajedno s rezultatima koje će teško biti ponoviti - to će ga održati prvim imenom tenisa bez obzira što ga neće biti na terenima.

Prvi dan natjecanja Otvorenog prvenstva Sjedinjenih država donio je hrvatskim tenisačicama - poraze. Iva Majoli izgubila je od Elene Likhovtseve, s 1-6, 1-6; Jelena Kostanić izgubila je od Alicije Molik sa 6-7, 3-6; Karolina Šprem izgubila je od Meghann Shaughnessy s 3-6, 2-6. Hrvatski tenisači jučer još nisu zaigrali.

Američkim natjecateljima prvi je dan bio dobar - svi su se nositelji plasirali u drugo kolo, s izuzetkom Chande Rubin koja je izgubila od Marije Vento-Kabchi. Prva nositeljica turnira Kim Clijsters nije imala nikakvih problema s Amber Liu, 6-2, 6-3. Kod tenisača, iznenađujući porazi Sebastiena Grosjeana i Grega Rusedskog.

XS
SM
MD
LG