Linkovi

Pete Sampras odlazi u mirovinu (22/8/03) - 2003-08-21


Američki tenisač Pete Sampras bliži se kraju karijere, javljaju mediji. Sampras već godinu dana nije sudjelovao niti na jednom turniru, otkako je pobijedio Andrea Agassija na U.S. Open turniru 2002. godine.

32-godišnji Sampras, vlasnik rekordnih 14 naslova s Grand Slam turnira, službeno će objaviti svoj odlazak s terena u ponedjeljak. Istom će zgodom, u okviru turnira U.S. Open, na stadionu Arthur Ashe, biti održana svečanost u njegovu čast.

Osim sedam naslova u Wimbledonu, pet na U.S. Openu i dva na Australia Open, Pete Sampras je osvojio ukupno 64 naslova pojedinačnog prvaka, a bio je rangiran kao prvi igrač svijeta rekordnih šest godina, od 1993. do 1998. godine.

Prošle godine, u finalu U.S. Open pobijedio je dugogodišnjeg suparnika Andrea Agassija, - koga je s 19 godina i pobijedio u svom prvom velikom finalu -, i, s 31 godinom, postao najstariji pobjednik u povijesti tog turnira. Tada je i sam rekao da ne može zamisliti ljepši kraj karijere. Ali, dodao je, 'još uvijek se volim natjecati ... još uvijek volim igrati'. No, kako se sada vidi, to je ipak bio prekrasan kraj karijere za jednog od najboljih tenisača svih vremena.

XS
SM
MD
LG