Linkovi

Koja aviokompanija ima najluksuzniju prvu klasu? (19/8/03) - 2003-08-18


Ukoliko vam firma plaća prvu klasu na službenom putu, ili ste među sretnicima koji mogu priuštiti taj luksuz, znate li koja zrakoplovna kompanija pruža najbolju uslugu? Odgovor nudi marketinška kompanija iz Orlanda na Floridi YPB&R, koja je sačinila rang-listu od pet aviokompanija koje pružaju najbogatiju uslugu u prvoj klasi.

Singapore Airlines, na vrhu je popisa prvoklasnih usluga. Na dugim interkontinentalnim letovima putnici mogu spavati u pravom krevetu na kojem ih očekuju pidžame, odnosno spavaćice po dizajnu poznatih modnih kreatora, te kompletna kozmetika za prije i poslije spavanja. Hrana i piće – po nekima, dekadentna: kavijar i Dom Perignon, a zatim izbor glavnih jela koja se posebno kuhaju tijekom leta.

Druga kompanija po kvaliteti usluge u prvoj klasi je Virgin Atlantic, koja osigurava prijevoz limuzinom do aerodroma i od zračne luke do hotela, ili kuće. U takozvanom Upper Class-u, Virgin nudi posebno dizajnirane fotelje koje podsjećaju na odavno zaboravljena “zlatna vremena” putovanja avionom. Treća po ugađanju putnicima prve klase je Cathay Pacific Airways koja privilegiranima dopušta nošenje prtljage teške 80 kilograma, uživanje u jelima kakva se služe u najluksuznijim restoranima i to po izboru putnika.

U borbi za pridobivanje najboljih platiša su i British Airways, na četvrtom, i Thai International, na petom mjestu. Svaki putnik ima takozvanu “polukabinu” u kojoj uživa u privatnosti, ali u kojoj može primiti i posjetitelja za kojeg je ugrađena manja stolica, a tu je i radni stol. Pretvaranje fotelje u krevet je, naravno, predviđeno. A Tajlanđani vas u njihovoj Royal First Class dočekuju s šampanjcem Cuvee des Roys, te jelima koja se služe na porcelanskim tanjurima i srebrnim jedaćim priborom.

XS
SM
MD
LG