Linkovi

Kalifornija: Sve više glasača protiv guvernera Davisa (16/8/03) - 2003-08-16


U Kaliforniji, kako se čini, jača podrška za opoziv nepopularnog guvernera Graya Davisa. Prema najnovijoj anketi organizacije Field, 58 posto ispitanika namjerava u listopadu glasati za njegov opoziv, a samo 22 posto njih vjeruje da guverner Gray dobro obavlja svoj posao. Guverner Gray je jučer opoziv usporedio s holivudskim filmom, rekavši da će završiti s iznenađenjem.

U međuvremenu, glumac Arnold Schwarzenegger, koji se smatra najjačim kandidatom na mogućim izborima za novog guvernera, angažirao je svojeg holivudskog kolegu Roba Lowea kao savjetnika. Za sada nije jasno koju će dužnost Rob Lowe obavljati.

Ovim angažmanom, 39-godišnji glumac, poznat po svojoj ulozi u političkoj seriji "West Wing" pridružio se sve većem broju istaknutih demokrata u Schwarzeneggerovoj predizbornoj kampanji, od kojih je najpoznatiji milijunaš i financijski stručnjak Warren Buffet.

Iz izvora se doznaje da bi Rob Lowe mogao služiti kao Schwarzeneggerov savjetnik iza kulisa, kao i njegov zagovornik u javnosti. Za sada nije jasno koliko će vremena moći posvetiti predizbornim aktivnostima, jer upravo snima seriju "Lyon's Den", u kojoj glumi idealističnog mladog odvjetnika iz politički utjecajne obitelji.

Rob Lowe inače priznaje da je politički "junkie" još od osme godine života, kada je pred kućom prodavao limunadu kako bi skupljao priloge za predizbornu kampanju Georgea McGoverna.

XS
SM
MD
LG