Linkovi

'Total Recall' - ali ne na televiziji! (14/8/03) - 2003-08-13


Stanovnici Kalifornije sljedećih nekoliko mjeseci neće moći uživati u filmovima Arnolda Schwarzeneggera na televiziji. Naime, američke javne televizijske mreže neće prikazivati njegove filmove sve do izbora za guvernera Kalifornije, zakazanih za 7. listopada.

Razlog za to leži u saveznim propisima. Kada je Schwarzenegger službeno podnio prijavu za kandidaturu, na njega se počeo primjenjivati zakon koji svim kandidatima jamči istu količinu besplatnog vremena pred kamerama lokalnih televizijskih postaja.

Taj zakon obuhvaća i Schwarzeneggerove filmove, što znači da bi, kada bi se prikazivali na televiziji i svi ostali kandidati za guvernera Kalifornije (a ima ih gotovo 250) mogli tražiti jednako dugačke nastupe na malom ekranu.

Schwarzenegger se u ovom slučaju pokazao vrlo savjestan, jer je upravo njegov izborni stožer podsjetio medije na ovo pravilo Savezne komisije za komunikacije.

Politički analitičari, međutim, tvrde da u igri nije samo vrlo skrupulozno poštenje. Prema mnogima, Schwarzenegger bi mogao imati koristi od toga što se neće pred glasačima pojavljivati u odori Conana Barbara upravo u trenutku dok ih pokušava uvjeriti da je ozbiljan kandidat za guvernera.

XS
SM
MD
LG