Linkovi

'Budite ambiciozni' - Schwarzeneggerova poruka mladima Harlema (12/8/03) - 2003-08-12


Arnold Schwarzenegger je u medijskom smislu, najdominantniji kandidat za kalifornijskog guvernera. On je jučer bio u New Yorku, odakle se javila Barbara Schoetzau.

Savjetnici Arnolda Schwarzeneggera naglašavaju da je njegovo pojavljivanje na priredbi na Gradskom koledžu u Harlemu bilo planirano mnogo prije no što se on odlučio kandidirati za guvernera Kalifornije.

Bez obzira na to, njegov je nastup imao sva obilježja izborne kampanje – oduševljene mlade pristaše, medijsku pozornost na nacionalnoj razini, te inspirativnu poruku okupljenima.

“Nemojte mnogo razmišljati odakle dolazite, kako vam je teško bilo u prošlosti. Koncentrirajte se samo na jedno – kamo idete, što želite postići u budućnosti” – rekao je svojim slušateljima, učenicima i studentima iz većinom crnačkih i hispaničkih obitelji, popularni glumac.

On je već više godina angažiran u programima izvanškolskih aktivnosti za djecu i mladež iz siromašnijih gradskih četvrti.

Arnold Schwarzenegger je u Ameriku došao 1968. godine. Bio je najglasovitiji body-builder svog doba, osvojio je više puta naslov Mister Univerzum, a nakon toga je postao filmska zvijezda. Supruga mu pripada politički vrlo utjecajnoj obitelji Kennedy.

Iako mu je ovo prva kandidatura za neku političku funkciju, Arnold Schwarzenegger je godinama aktivan u programima za mladež, u kojima ih poziva da nastave s školovanjem te da se odupru lošim utjecajima poput kriminala i droge.

“Budite ambiciozni. To je bila tajna mog uspjeha. Budite ambiciozni i realizirajte svoje snove. Jer, svatko od vas može ih ostvariti, ako radi na tome. Možete postati liječnik, učitelj, šef policije, političar, glumac, športaš – sve što želite, samo ako prionete poslu” – rekao je poznati glumac.

Promatračima kalifornijske scene teško je inače ustanoviti za što se – u političkom smislu - zapravo zalaže Arnold Schwarzenegger. Primjerice, kako bi riješio ekonomske probleme ove najveće američke savezne države? Schawarzeneggerov je nastup u Harlemu pratilo više stotina novinara i kamermana – no on nije želio odgovoriti niti na jedno njihovo pitanje.

XS
SM
MD
LG