Linkovi

Kerr otišao u sportsku mirovinu (12/8/03) - 2003-08-11


Steve Kerr je odlučio okončati svoju NBA karijeru i pridružiti se sportskim analitičarima na CNN-ovom kablovskom programu TNT. Steve Kerr je odigrao 14 sezona u NBA ligi, a u dresovima Chicago Bullsa (1996,97,98) i San Antonio Spursa (1999. i 2003.) osvojio je čak pet puta titulu prvaka lige. U mirovinu odlazi i kao košarkaš koji ima najbolji postotak šuta u tricama – 45.4 posto, a osobito se pamti sezona 1994/95 kada je imao postotak od 52.4 posto.

Kerr je često vodio “sportske” bitke protiv Allena Iversona, koji je znatno mladji igrač, pa ne razmiljša o mirovini, ali zato je razmišljao da promijeni klub. No, nakon što je trener Larry Brown otišao u Detroit, Iverson, koji je imao dugogodišnje nesporazume s trenerom, odlučio je ostati u Philadelphija 76ersima.

Medjutim, Brown i Iverson sada su zajedno u dresu američke košarkaške reprezentacije, koja je jučer u New Yorku počela pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se održati u Portoriku od 20. do 30. kolovoza. Medjutim, neki vodeći ljudi iz NBA lige misle da Iverson nije baš pogodna osoba da predstavlja svoju zemlju jer njegovo ponašanje izvan terena, pa često i na terenu, nije uvijek reprezentativno.

Medjutim, Iverson kaže: ”Ja sam ono što jesam. Pun sam tetovaža i svjestan sam da moje ponašanje nije uobičajeno. Ali, ja predstavljam drugu stranu našeg društva, onu koja je umnogome prisutna, ali se ne uklapa u stare sheme i običaje. Pravio sam greške, ali sam ih i ispravljao” – kaže Allen Iverson.

XS
SM
MD
LG