Linkovi

SAD uložio žalbu na odluku WTO-a (12/8/03) - 2003-08-11


Sjedinjenje Države su uložile pritužbu na prošlomjesečnu odluku panela Svjetske trgovinske organizacije koji je zaključio da američke tarife na uvoz čelika – uvedene u ožujku 2002. godine – krše pravila svjetske trgovine. Takav potez američke administracije znači da uvedene pristojbe mogu ostati na snazi još najmanje devet mjeseci, a možda i dulje.

Najveći svjetski proizvođač programa za računala, tvrtka Microsoft, očekuje povećanu prodaju u Aziji za sedam posto. U Microsoftu kažu da će tome pridonijeti novi programi za biznise kao i povećanje prodaje osobnih računala. U poslovnom tromjesječju, koje je okončano krajem lipnja, Microsoft je ostvario 835 milijuna dolara prometa na Azijsko-pacifičkom području.

A kad smo kod prometa i zarade recimo da je tvrtka američke televizijske ikone Marthe Stewart zabilježila veliki pad zarade. Stewart, koja se proslavila svojim praktičnim savjetima za domaćinstvo, optužena je da je prodavala dionice na nezakonit način, a od izbijanja skandala njezina kompanija je počela bilježiti lošije rezultate. U drugom tromjesječju ove godine njena tvrtka je zaradila 931 tisuću dolara dok je u istom razdoblju prošle godine imala profit od šest milijuna i 700 tisuća dolara.

XS
SM
MD
LG