Linkovi

Predao se Saddamov ministar unutarnjih poslova (9/8/03) - 2003-08-09


Bivši ministar unutarnjih poslova Iraka – Mahmud Dhiyab al-Ahmadi – predao se koalicijskim snagama, priopćilo je glavno zapovjedništvo američkih snaga u Iraku. Bivši se ministar nalazio na 29. mjestu popisa najtraženijih osoba u Iraku.

Dvojica američkih vojnika ranjena su kada je na njihovu ophodnju u Kirkuku lansirana raketa. Vojnici su uzvratili vatru. U Falluji, 50 kilometara zapadno od Bagdada, američke su snage izvele raciju u kojoj je uhićen bivši lokalni zapovjednik paravojne postrojbe stranke Baath.

U nizu sigurnosnih akcija izvedenih u protekla 24 sata vojnici su zaplijenili oružje, eksplozivne naprave i streljivo diljem Iraka. Na jednoj lokaciji pronađene su rakete zemlja-zrak i drugo oružje koje je moglo biti uporabljeno protiv koalicijskih snaga.

Na jugu Iraka, u Basri, britanski vojnici su rastjerali stotine šiitskih prosvjednika. Razljućena masa bacala je kamenje na vojnike, razbijala autmobile i palila gume. Prosvjednici su tražili bolju opskrbu električnom energijom i naftnim derivatima.

XS
SM
MD
LG