Linkovi

Redatelj James Cameron zaronio u novi film (9/8/03) - 2003-08-09


Redatelj James Cameron vraća se u morske dubine u režiji svog prvog igranog filma nakon "Titanica", višestrukog dobitnika Oskara iz 1997. godine.

Slavni redatelj nije bio besposlen sve to vrijeme - nedavno je završio dugotrajno snimanje dokumentarnog filma "Duhovi dubina", u kojima prati kamerom desetke olupina brodova na morskom dnu. No, novi projekt, osim što uključuje ponovno morske dubine, nema ni traga od potonulih brodova.

Novi film, koji još nije dobio ni radni naslov, bavi se ronjenjem slobodnim stilom, ekstremnim sportom u kojemu natjecatelji pokušavaju dostići što veću dubinu ronjenjem na dah. U središtu radnje su bračni par ronilaca, Francisco Ferreras i Audrey Mestre i njihova utrka za osvajanjem svjetskog rekorda. Audrey Mestre je taj rekord i ostvarila, no, prošle godine, u pokušaju obaranja vlastitog rekorda, u nesretnom slučaju je poginula.

James Camerona je, osim "Titanica", režirao još nekoliko hit filmova, među kojima "U dubini oceana", "Aliens", te "Terminator" i "Terminator 2".

XS
SM
MD
LG