Linkovi

Doors 21. Century obilježavaju 60. rođendan Jima Morrisona (8/8/03) - 2003-08-07


Ray Manzarek i Robby Krieger, bivši članovi legendarne rock skupine Doors, najavljuju obilježavanje 60. rođendana pjevača Jima Morrisona na poseban način.

24. kolovoza u mjestu Wantagh u saveznoj državi New York, skupina Doors 21. Century - u kojoj danas, s pjevačem Ianom Ashburyjem iz Culta, nastupaju s Manzarek i Krieger - odsvirat će materijal s albuma "L.A. Woman", iz 1971. godine.

Jim Morrison je obrzo nakon izlaska tog albuma preminuo u Parizu, gdje je i sahranjen.

Newyorški koncert snimit će se i na DVD, koji izlazi početkom sljedeće godine. 9. prosinca Doors 21. Century svira u Parizu, povodom 60. rođendana svog kultnog frontmana.

Kako piše časopis Billboard, skupina Doors 21. Century prošle je dvije godina imala mnogo problema s parnicama. Kolega Kriegera i Manzareka iz originalnih Doorsa, bubnjar John Densmore tužio ih je zbog kršenja ugovora prema kojem se ime legendarne skupine moglo koristiti jedino u projektima u kojima su bila angažirana sva trojica preživjelih članova.

Kasnije, Raya Manzareka i Robbyja Kriegera tužio je i Stewart Copeland, bivši bubnjar skupine Police, koji je tvrdio da mu je bilo obećano da će on svirati na turneji Doors 21. Century, te na skorom albumu.

Prema web siteu "novih" Doorsa, skupina je na američkoj i svjetskoj turneji od srednine kolovoza do sredine prosinca.

XS
SM
MD
LG