Linkovi

Američka škola košarke na Gripama (7/8/03) - 2003-08-07


U organizaciji Osnovne škole "Pujanke" i Kršćanske crkve iz američkog grada Dallas jučer je u Splitu, na otvorenim terenima na Gripama, odigran košarkaški turnir za učenike i učenice u dobi od 14 do 19 godina. Turniru je prethodila jednodnevna košarkaška škola čiji su program organizirali članovi gostujuće košarkaške momčadi sastavljene uglavnom od bivših igrača američke sveučilišne košarke.

Jednodnevna škola i turnir organizirani su u okviru projekta “Škola Pujanke u funkciji lokalne zajednice”. Škola Pujanke u programu predavanja engleskog jezika surađuje s predstavnicima Kršćanske crkve iz američkog grada Dallas čiji članovi od listopada prošle godine stalno žive u Splitu, a želja im je na temeljima Biblije poučavati istinu o Isusu Kristu. Košarkaška ekipa News Release sastavljena od bivših igrača američke sveučilišne košarke nalazi se u Splitu već nekoliko dana, kaže za Glas Amerike John Weir pastor Kršćanske crkve u Splitu.

“Oni dolaze iz Amerike, treniraju zajedno prije odlaska. U Europi će posjetiti više gradova tako i Split. U Splitu će biti jedan tjedan kako bi izgradili dobre kontakte s ljudima i predstavili našu vjerodostojnost kao i širenje Kristovog evanđelja".

Mike Mai je u Split došao iz američkog grada Portlanda u državi Oregon. U Portlandu radi kao košarkaški trener u srednjoj školi. “Izvrsno se osjećam ovdje u Splitu, grad je predivan, momci i djevojke koje treniram jako su dobri košarkaši, najbolji koje sam vidio u Europi u njihovom uzrastu i zaista sam impresioniran kako igraju košarku” - kaže Mike Mai.

Kako su mladi košarkaši i košarkašice doživjeli susret s američkim igračima i trenerima?

“Kao dobru priliku za mlade da se iskažu možda čak postane i neka mlada nada pa poslije bude igrao u nekom NBA klubu” - kaže Tomislav Radan, bivši učenik Osnovne škole Pujanke, a sada polaznik drugog razreda srednje Pomorske škole u Splitu.

XS
SM
MD
LG