Linkovi

O čijoj je taštini pjevala Carly Simon? (7/8/03) - 2003-08-06


O kome Carly Simon pjeva u skladbi "You're So Vain"? Jedna od najpoznatijih rock pjevačica šezdesetih i sedamdesetih prilično je tajnovita kada se radi o "glavnom junaku" hit-skladbe iz 1972., koja ironizira taštinu jednog od njezinih "boyfrienda".

Koliko god se možda nevažnim činilo, ovo pitanje neke ljude već godinama intrigira. Jedan od njih, izvršni menadžer televizijske mreže NBC, Dick Ebersol, platio je više od 77 tisuća dolara da bi osobno od Carly Simon saznao o kome se radi, čija je taština ovjekovječena u hitu "You're So Vain".

Ponuda je bila dio jedne dobrotvorne priredbe na kojoj se prikupljao novac za razne huminitarne akcije. Carly Simon, poznata promicateljica raznih progresivnih akcija, doprinijela je priredbi na sljedeći način: osobno će Dicku Ebersolu, u svom domu u Massachusettsu otpjevati ovu skladbu, poslužit će sendviče s maslacem od kikirikija i džema, te na kraju odati tajnu.

Radi li se možda o Micku Jaggeru, koji je hodao s Carly Simon baš početkom sedamdesetih, a u skladbi "You're so Vain" pjeva prateći vokal? Ili pak o glumcu Warrenu Beattyju, ili o Krisu Kristoffersonu? Ili se možda radi o taštini Cat Stevensa? Kako piše Melbourne Herald Sun, svi oni su bili predmet ljubavnog interesa Carly Simon negdje u to doba, prije tridesetak godina. Carly Simon tvrdi da se, u svakom slučaju, ne radi o pjevaču Jamesu Tayloru, njezinom bivšem suprugu.

Dick Ebersol je obećao da neće odati tajnu o čijoj je taštini riječ.

Carly Simon tvrdi da njezini hitovi poput "Haven't Got Time For the Pain" i "Nobody Does it Better" također kriju slične tajne.

XS
SM
MD
LG