Linkovi

Počinje suđenje Kobeu Bryantu - kamere dopuštene (6/8/03) - 2003-08-05


Frederick Gannett, sudac u slučaju Kobea Bryanta, košarkaša Los Angeles Lakersa, koji je optužen za seksualno zlostavljanje, odbacio je zahtjev superzvijezde NBA lige da novinari i snimatelji ne mogu unijeti kamere u sudnicu. Bryantovi odvjetnici naime smatraju da brojne kamere i snimanja mogu ugroziti njegovo pravo na pošteno sudjenje.

Kobe se u srijedu, u mjestu Eagle u američkoj saveznoj državi Colorado, treba pojaviti u sudnici na prvom saslušanju pod optužbom da je 30.lipnja u jednom planinskom odmaralištu seksualno zlostavljao jednu 19-godišnju djevojku. Bryant je priznao da je imao seks s tom djevojkom, ali tvrdi da je bila riječ o dobrovoljnom seksu, a ne prisilnom. Na saslušanju sudac Gannett treba Bryanta obavijestiti o optužnici protiv njega, o njegovim pravima i mogućoj kazni. Neće biti nikakvih diskusija niti iznošenja dokaza.

Coca-Cola razmatra mogućnost prekida suradnje

Zbog ovog slučaja, čuvenom košarkašu mogli bi biti poništeni reklamni ugovori s raznim poduzećima za koje on trenutno reklamira proizvode, poput Nutelle, Coca-Cole i proizvođača športske obuće Nike. Čelni ljudi Nutelle, koja Bryantu plaća godišnji iznos od 500 tisuća dolara za reklamne usluge, izjavili su da su već prekinuli suradnju s Bryantom, ali da to, navodno, nije ni u kakvom vezi sa sudskim procesom u Coloradu. Coca-Cola, od koje Bryant godišnje dobiva milijun dolara, ozbiljno razmatra mogućnost prekida suradnje. Proizvođač obuće Nike nedavno je potpisao ugovor s Bryantom vrijedan između 40 i 45 milijuna dolara. Bryant, inače, zahvaljujući reklamnim ugovorima, zarađuje između 10 i 12 milijuna dolara godišnje.

XS
SM
MD
LG