Linkovi

Mario Šušnjara pobjednik Alke (3/8/03) - 2003-08-03


Pobjednik 288-me sinjske Alke je alkar Mario Šušnjara, koji je medju 17 kopljanika u tri trke sakupio osam punata. Ovogodišnjem natjecanju nije nazočio nitko iz državnog i vojnog vrha. Inače, ovogodišnja sinjska Alka protekla je u slavljeničkom ozračju, bez većih političkih parola, osim što je gledateljstvo snažnim pljeskom uputilo pozdrave alkarskom vojvodi Mirku Norcu, koji se nalazi u zatvoru, jer je osudjen za ratne zločine.

U svome govoru obnašatelj dužnosti alkarskog vojvode Ivan Čikara, obraćajući se nazočnima, a danas je u Sinju bilo više od 10 tisuća ljudi, kazao kako Sinjanima slobodu nikada nitko nije poklonio, a to su dokazali u domovinskom ratu: ”Hrvati nisu svjetina koja živi radi kruha i igara, nego narod s uljudbom koji zna i kada je kruha gladan igrom život učiniti ljepšim. Sada nam preostaje da na našoj teškoj i krvavoj povijesti gradimo ljepšu i bolju budućnost” – kazao je alkarski vojvoda Ivan Čikara.

Medju gostima ovogodišnje sinjske alke, uz crkvene velikodostojnike, bili su i političari Ivo Banac, Zdravko Tomac, Dražen Budiša, Ivić Pašalić, Ante Djapić, Anto Kovačević, Mate Granic, umirovljeni hrvatski generali, kao i saborski zastupnici uglavnom desne političke opcije.

XS
SM
MD
LG