Linkovi

Tyson proglasio bankrot (3/8/03) - 2003-08-03


Mike Tyson je zatražio zaštitu od bankrota uz objašnjenje da je njegova financijska situacija u "…potpunoj zbrci…". Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji zaradio je od boksa blizu 300 milijuna dolara, ali, kako se ispostavilo, previše je trošio i dobijao loše savjete. Sada Tyson kaže da će "…brigu o financijama uzeti u vlastite ruke…" i tako probati riješiti problem.

Mike Tyson je tijekom svoje, više nego zanimljive, karijere mnogo zarađivao, ali još više trošio – na luksuzne kuće, nakit, automobile od kojih su mu najdraži iznimno skupi Bentleyi, a imao je čak i bengalskog tigra. Svojim je prijateljima - posebno “prijateljicama” - kupovao skupe i ekstravagantne poklone, a navodno je dobar dio njegovog novca odnio i boksački promotor Don King.

U rujnu bi se Tyson i King trebali pojaviti u sudu. Tyson je tužio svog negdašnjeg menadjera tražeći odštetu od 100 milijuna dolara jer je King, navodno, varao Tysona uzimajući milijune dolara nakon što je poznati boksač izašao iz zatvora 1995.godine. Tada ga je King “uzeo pod svoje!”

XS
SM
MD
LG