Linkovi

'Američko vjenčanje' (3/8/03) - 2003-08-03


Mladež iz filma "Američka Pita" vratila se u kina s trećim nastavkom, nazvanim "American Wedding" – “Američko vjenčanje”, koji će, kako izgleda, ponoviti uspjeh predhodnih “Pita”.

Četiri su godine prošle otkako su si Jim i Michelle prvi puta rekli 'volim te', u filmu "Američka Pita". Nakon toga, vidjeli smo ih u koledžu, u "Američka Pita – drugi dio", gdje se veza učvrstila. Sada, u trećem nastavku, Michelle i Jim spremni su za slijedeći veliki korak.

Jason Biggs tumači ulogu Jima, lika čija je glavna osobina da uvijek uspijeva iznaći nove načine uništavanja vlastitog samopouzdanja i javno se osramotiti. "Zadržali smo istu formulu; vidjeli smo da je ona funkcionirala u prva dva nastavka, pa, nećemo valjda biti ludi da je se odreknemo. Prema tome, isti je pristup zadanoj temi, koja je, ovog puta, vjenčanje. Što se romantike tiče, ovaj je nastavak sličniji prvom filmu - ima je više nego što je bilo u drugom nastavku" - kaže Jason Biggs.

Seann William Scott igra Steva Stifflera, kojem je jedini cilj u životu zabaviti se na što neukusniji i razbludniji način. "On je jedan gotovo karikirani lik: Stifler je središte svake zabave, izaziva nevolje i drugi likovi trebaju ispravljati njegove nepodopštine. Stifler je lik koji izgovara i radi mnoge loše stvari, ali mu se, na kraju, uvijek događa nešto strašno, nešto u smislu 'božanske pravde'" - objašnjava "kompleksni lik" Stiflera Seann William Scott.

Alyson Hannigan tumači ulogu slatke i nespretne, ali i pomalo lascivne Michelle, mladenke koja nije baš uzor sramežljivosti. "Michelle je stvarno dobar lik, prepoznatljiv i upečatljiv. Sviđa mi se da se Michelle razvila kao osoba kroz ova tri nastavka, da je postala odrasla žena."

Humor u Američkoj Piti – kao i u Američkom Vjenačanju! - često prelazi granice dobrog ukusa. Ali, dva su dosadašnje filma iz ove serije dala velik poticaj karijerama glavnih protagonista. Slijedi li i četvrta “Pita”? Alyson Hannigan je sigurna da će serija ostati trilogija. Daljnji nastavci, kaže ona, više ne bi imali smisla: Jim i Michelle su odrasli, oženili se, i više ne bi bili tinejdžerski, mladenački likovi.

U ostalim ulogama pojavljuju se također glumci iz ranijih nastavaka - Eugene Levy kao Jimov otac, te Eddie Kay Thomas i Thomas Ian Nicholas. Novi je lik January Jones, kako Michelleina mlađa sestra. Fred Willard igra mladenkinog oca. Jennifer Coolidge se opet pojavljuje nakratko - kao legendarna 'Stifflerova mama'. Njezina je uloga parodija na gospođu Robinson, iz filma Diplomac. Redatelj filma je Jesse Dylan, sin pjevača Boba Dylana. Njegov brat Jacob Dylan sa svojim sastavom "Wallflowers" otpjevao je i glavnu skladbu iz filma, koju i sada slušamo.

XS
SM
MD
LG