Linkovi

Kvalifikacije za košarkaški turnir OI 2004. (2/8/03) - 2003-08-01


U portorikanskom gradu San Joseu od 20. do 31. kolovoza održat će se kvalifikacijski košarkaški turnir za sudjelovanje na Ljetnim olimpijskim igrama u Ateni, 2004-te godine.

Riječ je o momčadima iz Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, a medju njima će biti i ekipa Sjedinjenih Država. Američki košarkaši prvi nastup imaju 20.kolovoza protiv Brazila, a pored ove dvije momčadi u toj se grupi nalaze još i košarkaši Venecuele i Djevičanskih otoka. U drugoj su grupi momčadi Argentine, Meksika, Portorika i Urugvaja.

Da podsjetimo, Argentina je na posljednjem svjetskom prvenstvu, održanom prošle godine u Indianapolisu, pobijedila Sjedinjene Države koje su, na opće iznenadjenje, ali i zaprepaštenje američkih ljubitelja košarke, osvojili tek šesto mjesto. Argentinci su bili drugi na svijetu. Uglavnom, na kvalifikacijama u Portoriku iz obje skupine ispast će po dvije najslabije momčadi, a samo prve tri ekipe s ovog turnira odlaze na olimpijske igre.

Američki košarkaši se za ovaj važan kvalifikacijski turnir pripremaju u New Yorku, a posljednja je informacija da će Kobe Bryanta zamijeniti Vince Carter. Bryant, naime, tek treba imati operaciju koljena, a čeka ga i velika pravna bitka, nakon što je u Coloradu protiv njega podignuta optužnica da je seksualno zlostavljao jednu 19-godišnju djevojku. Bryant niječe sve optužbe, a sudjenje počinje 6. kolovoza.

XS
SM
MD
LG