Linkovi

Jane Campion, Ridley Scott i Michael Winterbottom na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (2/8/03) - 2003-08-01


Organizatori 28. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, koji se održava od 4. do 13. rujna, na tradicionalnim "gala premijerama" u okviru ove priredbe, namjeravaju prikazati tri nova filma poznatih režisera.

Kako piše dnevnik Toronto Star, prvi je "In the Cut", psihološki thriller po romanu Susan Moore, u režiji dobitnice Oscara Jane Campion. Glavni lik u tom filmu je profesorica na jednom newyorškom sveučilištu koja ulazi u romantičnu vezu s policijskim detektivom koji istražuje ubojstvo koje se dogodilo u blizini njezina stana. U filmu igraju Meg Ryan, Mark Ruffalo, Jennifer Jason Leigh, Nick Damici i Kevin Bacon.

Redatelj Ridley Scott - poznat po filmovima "Aliens", "Black Hawk Down" i "Gladiator" - posjetiteljima filmskog festivala u Torontu ponudit će nešto lakše. Komedija "Matchstick Men" govori o sitnom prevarantu čiji se život iz korijena mijenja pojavom gotovo zaboravljene kćerke. Film je snimljen po romanu Erica Garcie, a u njemu glume Nicolas Cage, Sam Rockwell i Allison Lohman.

Futurističko-srcedrapateljni znanstveno-fantastični thriller "Code 46", redatelja Michaela Winterbottoma, govori o potjeri za bračnim parom kojeg vlasti gone nakon što se otkrije da je supruga genetski klon muževe majke. Glavne uloge tumače Tim Robbins i Samantha Morton.

XS
SM
MD
LG