Linkovi

Katharine Hepburn ostavila svoj dio prirode 'javnosti na uporabu' (30/7/03) - 2003-07-30


Četiri jutra obalnog zemljišta uz dom pokojne glumice Katharine Hepburn postat će zaštićen krajolik za javnu uporabu, određeno je njezinom oporukom, koja je prije nekoliko dana predana u pohranu suda. Katharine Hepburn, koja je umrla prošli mjesec u dobi od 96 godina, živjela je posljednjih godina u toj kući, u mjestu Old Saybrook, u saveznoj državi Connecticut.

Istom oporukom, sastavljenom 1992, traži se da ne bude održan nikakav javni sprovod, niti mise zadušnice, nego da njezini kremirani ostaci budu pokopani u obiteljsku grobnicu, u Hartfordu, također u državi Connecticut. Svoje Oskare i druge nagrade, originale scenarija, rukopise, fotografije, pisma i kostime, Katharine Hepburn je ostavila dobrotvornoj organizaciji koju odaberu izvršitelji oporuke. Oni su također ovlašteni odlučiti koja bi od njezinih pisama i druge pisane ostavštine mogla biti objavljena.

Većinu svoje imovine, koja uključuje dvije kuće, slavna je glumica ostavila obiteljima svoje braće i sestara, no, deset tisuća dolara odvojila je za jednu malu crkvicu u saveznoj državi Maryland, gdje je, nekad davno, njezin djed Sewell Hepburn bio svećenik. Sada ta crkvica ima samo tridesetak vjernika, ali se nalazi na Nacionalnom popisu povijesnih spomenika.

XS
SM
MD
LG