Linkovi

NBA: Hemofarm Vršac traži deset milijuna dolara za svojeg bivšeg igrača (30/7/03) - 2003-07-29


NBA: Mladi i vrlo daroviti srbijanski košarkaš, Darko Miličić, kojeg su na nedavnom “draftu” odabrali Detroit Pistonsi, dobio je lošu vijest od kuće. Njegov dosadašnji klub – Hemofarm Vršac – traži od njegovog američkog menadžera, Marca Cornsteina, odštetu od deset milijuna dolara, jer je ohrabrivao Miličića da se okuša u NBA ligi. U tužbi, koja je podnesena na sudu u New Yorku, tvrdi se da je Miličić njihov igrač do 2009. godine.

Prema pravilima NBA lige, nekom se inozemnom klubu ne može platiti odšteta veća od 350 tisuća dolara, a 18-godišnji Miličić u prve tri godine može maksimalno zaraditi milijun dolara.

NBA veteran Horace Grant potpisao je ugovor s Los Angeles Lakersima za koje je već igrao u šampionskoj ekipi iz 2001.godine. Grant, koji je upravo napunio 38 godina, nije igrao još od prosinca, kada ga je njegov tadašnji klub Orlando Magic, pustio da ode. Grant, inače, već 16 godina igra u NBA ligi. S Bullsima je osvojio tri, a s Lakersima jednu titulu prvaka zemlje.

I dok se Grant vratio u Lakerse, iz Los Angelesa je u Minnesotu otišao Mark Madsen, koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Madsen je u Lakersima proveo tri godine, a ima dva prstena NBA prvaka. On je, inače, diplomirao na jednom od najboljih američkih sveučilišta – Stanfordu.

New Jersey Netsi su vrlo zadovoljni što su uspjeli postići dogovor sa svojim dosadašnjim igračem Luciousom Harrisem. On će za pet milijuna dolara odigrati još dvije sezone u najboljoj momčadi Istoka.

XS
SM
MD
LG