Linkovi

James kao Magic (29/7/03) - 2003-07-28


U proteklih nekoliko dana imali smo prilike vidjeti jednu vrlo tužnu priču o dvojici mladih sveučilišnih košarkaša te vrlo pozitivnu i ohrabrujuću o drugoj dvojici mladića koji su tek potpisali ugovore s NBA klubovima:

Tužna priča ima dva lika – jedan je Patrick Dennehy, čije je raskomadano tijelo, nakon mjesec i pol dana potrage, pronadjeno u Teksasu te njegov vršnjak i donedavni suigrač iz prve petorke sveučilišta Baylor – Carlton Dotson, optužen za Patrickovo ubojstvo. Dotson je priznao da je počinio ubojstvo, jer je s Patrickom imao stalne nesuglasice tijekom treniranja i igranja. Ova je tragedija ostavila dubokog traga u američkom društvu, jer je očigledno da nitko od trenera ili profesora s tog sveučilišta nije mnogo mario za njihove svadje, iako su njihovi suigrači ukazivali na to da bi se moglo dogoditi nešto strašno.

Ona bolja priča o mladim košarkašima odnosi se na supertalentirane LeBrona Jamesa, koji je izravno iz srednješkolske klupe potpisao profesionalni ugovor s NBA momčadi Cleveland Cavaliersima i Carmela Anthonya, koji je nakon godinu dana igranja na sveučilištu potpisao ugovor sa Denver Nuggetsima. Oni su, igrajući u ljetnoj ligi, zaista pokazali, ne samo talent, nego i vrhunsku spremnost i znanje.

Posebno su se istakli igrom protiv momčadi sastavljene od NBA igrača i to ne bilo kakvih, nego vrhunskih: Pierce, Walker, Baron Davis, Artest, Marion, Payton, Fisher…James je ubacio 28, a Anthony čak 34 poena. Jamesa već porede s Magicom Johnsonom koji i sam kaže da ga “mali” podsjeća na njegove mlade dane.

XS
SM
MD
LG