Linkovi

Wal-Mart pod lupom Harvarda (27/7/03) - 2003-07-27


Poslovnu strategiju i logistiku Wal-Marta, najvećeg lanca diskontnih trgovina na svijetu, tijekom svog školovanja proučava vjerojatno svaki student poslovnog managementa u Sjedinjenim Državama.

Neki od kolegija koji se nude na do-diplomskim i post-diplomskim studijima businessa su:

Logistika poslovanja. Studenti Sveučilišta Arizona State proučavaju ulogu informacijske tehnologije u dobavljačko-distribucijskom lancu Wal-Marta, te koordiniranje i planiranje opskrbe, između trgovina i dobavljača.

Ekonomska politika i etika. Centre College u Kentuckyu nudi seminar o utjecaju velikih supermarket lanaca na trendove u trgovini, odnosno nestanku tradicionalnih manjih, obiteljskih trgovina koje se ne mogu natjecati s diskontima. Također se proučava ekonomski položaj namještenika Wal-Marta koji su često među najslabije plaćenim djelatnicima u toj branši.

Management u trgovini. St. Michael's College u Vermontu nudi kolegij o poslovnom upravljanju, koji se koncentrira na opće poslovanje supermarketa, od planiranja nabave pa do motivacije uposlenika.

Tehnološki management. Studenti poslovnog managementa na Sveučilištu Southern Methodist u Texasu proučavaju ulogu tehnologije u organizaciji tzv. hijerarhijskih nabavnih mreža, u kojima se naglasak stavlja na organizaciju posla u supermarketima koji se nalaze u središtu velikih gradova.

XS
SM
MD
LG