Linkovi

Industrija obuće svjesna straha od novog 'shoe-bombera' (25/7/03) - 2003-07-25


Od prosinca 2001. – kada je otkriven pokušaj da se jedan američki putnički avion digne u zrak eksplozivom sakrivenim u cipeli – na američkim se aerodromima sve češće izuvaju cipele. Ovo pravilo često važi za sve – i za one koji nose metalom okovane radničke cipele, kao i one koji nose cipele s visokom petom.

Industrija obuće – kako piše International Herald Tribune - počela je svoje proizvode prilagođavati ovoj situaciji tako da se u cipele sve rijeđe ugrađuju metalni dijelovi, koji aktiviraju detektore za otkrivanje matala. Tvrtka Timberland, koja proizvodi popularnu obuću za rad i rekreaciju, koristi u gotovo 90 posto svojih cipela – najlon, umjesto metala, prije svega zbog toga što ne želi mušterijama stvarati dodatne nevolje na krcatim aerodromima.

Dnevnik Christian Science Monitor objavljuje reportažu o newyorškim glumcima koji traže posao. U New Yorku, glavnom kazališnom centru ove zemlje, u prosječnom tjednu radi tek 15 posto glumaca, dok drugi traže posao. Oni koji nemaju vlastitog agenta, koji im pomaže da posao pronađu, idu od audicije do audicije, u nadi da će negdje dobiti kratku gažu.

Novinar Christin Science Monitora prati izvjesnu Christine Herzog, glumicu iz Washingtona koja je odlučila preseliti se u New York. Izmjenjuju se audicije, nakon njih većinom ne slijedi telefonski poziv s dobrom viješću da je dobila angažman, te Christini Herzog postaje jasno da je dobro što ima supruga koji je voljan financirati njezine glumačke ambicije u “Velikoj jabuci.” I da dobije angažman – plaća je vrlo mala. 600 dolara za četiri tjedna proba i 16 nastupa.

XS
SM
MD
LG