Linkovi

Ništa od mirovine za naslavnijeg miša na svijetu (25/7/03) - 2003-07-24


Mickey Mouse se vraća u velikom stilu! Kompanija Walt Disney priprema veliku reklamnu kampanju kojom namjerava obnoviti zanimanje za svoj najpopularniji lik i financijski iskoristiti njegov 75. rođendan.

Kako kažu u Disneyu, Mickeyev rođendan odlična je prilika da se ovaj vremešn, ali još uvijek prpošni animinirani lik ponovno "zaposli" za dobrobit kompanije. Zato se planira niz inicijativa koje će povećati njegovu izloženost u medijima, približiti ga novim naraštajima i – donijeti Disneyu prijeko potrebne profite.

Američka pošta planira izdati prigodnu poštansku marku, a sam Mickey ove će godine ponovno nastupiti kao glavni lik u najnovijoj Disneyevoj atrakciji – trodimenzionalnom filmu naslovljenom "Mickey's PhilharMagic". Ponovno se objavljuju i stari Mickeyevi stripovi, a po prvi puta slavni miš pojavit će se i u digitalnoj animaciji – u novom filmu "Mickey's Twice Upon a Christmas", koji će biti izdan samo na videu. Sljedećeg ljeta nastupit će, zajedno s Paškom Patkom i Šiljom, u najnovijoj Disneyevoj verziji "Tri mušketira".

Mickey se već našao na pamučnoj majici koju Sara Jessica Parker nosi u jednoj od novijih epizoda serije "Seks and the City", a u trgovinama su se nedavno pojavile i svilene hlače s Mickeyevim retro motivima, za koje njegovi ljubitelji moraju izdvojiti ne baš zanemarivih 250 dolara. Disney je također pozvao istaknute umjetnike da, povodom Mickeyevog 75-tog rođendana, izrade njegove skulpture.

Podsjetimo, najpoznatiji miš na svijetu debitirao je na velikom ekranu kao vragoljasti brodski pomoćnik u kratkom animiranom filmu "Steamboat Willie" 18. studenoga 1928. Glas mu je bio dao sam Walt Disney. U sljedećih deset godina nastupio je u još stotinjak kratkih animiranih filmova. Već godinu dana nakon filmskog debija, dobio je prvi klub svojih obožavatelja, a do 1932. imao ih je već milijun. 1940. Mickey se pojavio kao glavni lik u Disneyevom cjelovečernjem animiranom filmu "Fantazija", a 1955. počeo je gostovati na televiziji u emisiji "Mickey Mouse Club". 1999. dobio je i svoju video-igru.

XS
SM
MD
LG