Linkovi

Armstrong i dalje prvi u ukupnom poretku Tour de Francea (24/7/03) - 2003-07-24


Lance Armstrong je sedamnaestu etapu Tour de France okončao na 28. mjestu, ali to nimalo utjecalo na njegovo vodstvo u ukupnom poretku. Pobjednik sedamnaeste etape je nizozemski biciklist Servais Knaven. Armstrongova taktika je očigledno bila – "idem danas na sigurno, jer nema nikakve potrebe forsirati i gubiti snagu". Razlog - u istoj skupini u kojoj je on okončao utrku bio je i njemački vozač Jan Urllich, njegov najveći rival koji za američkim “biciklističkim genijem” sada zaostaje minutu i sedam sekundi.

Dvojica vodećih biciklista čuvaju snagu za subotu i pojedinačnu brzinsku vožnju, sličnu onoj od prije negoliko dana u kojoj je uspješniji bio Urllich!

Lance Armstrong pokušava ostvariti petu uzastopnu pobjedu na Tour de Franceu, a on, još od 1999. godine i svoje prve pobjede na Touru nije izgubio jednu brzinsku utrku, osim gore spomenute od Urllicha. U Sjedinjenim Državama, u znak štovanja prema sjajnom Tekšaninu –i njegovim pobjedama najpoznatije biciklističko natjecanje na svijetu zovu – Tour de Lance!

XS
SM
MD
LG