Linkovi

Medijsko usijanje oko Kobea Bryanta (23/7/03) - 2003-07-22


Slučaj Kobea Bryanta u fazi je medijskog usijanja u Americi. Zanimljivo je da još uvijek nije objavljeno ime žrtve navodnog seksualnog zlostavljanja niti je objavljena njena fotografija. Zna se samo da je riječ o 19-godišnjoj djevojci koja je radila u hotelu u Coloradu u kojem se Kobe oporavljao nakon operacije ramena. Ostalo znate: ona tvrdi da je silovana, Kobe tvrdi da to nije točno te da navodna žrtva nije imala ništa protiv seksualnog odnosa.

Poslovično tihi Phil Jackson, trener Los Angeles Lakersa, za koje igra optuženi Bryant, izražava žaljenje zbog podizanja optužbe protiv njegovog igrača kojem izražava punu podršku: “Kobe se u protekle četiri godine, koliko sam ja trener u ovom klubu, uvijek odgovorno ponašao i na terenu i izvan njega. No, njemu i njegovoj obitelji predstoje teški dani i kao njegov trener i mentor dajem mu punu podršku” – naglasio je Jackson u posebnom priopćenju.

U američkim medijima se navodi da su još dvojica Lakersovih igrača imali ovih dana problema sa zakonom. Centar Samaki Walker je uhićen zbog toga jer je vozio pijan, a i novi član Lakersa, Gary Payton je imao nekih nesuglasica tijekom večere u jednom poznatom restoranu. Tako iz prve petorke jedino Shaq O'Neal i Karl Malone nemaju ovoljetni policijski dossier. Možda su se njih dvojica na prvom treningu pitali gdje su ostali, pa su morali igrati jedan na jedan!?

Nažalost i u sveučilišnoj košarci bilježimo afere. U Marylandu je uhićen Carlton Dotson pod optužbom da je ubio Patricka Dennehya, svojeg donedavnog suigrača iz prve petorke sveučilišta Baylor u Teksasu. Dennehy je nestao još sredinom lipnja, a prema izjavi jednog od njihovih zajedničkih prijatelja Dotson je pucao u nesretnog mladića nakon jedne svadje.

Nakon ovih “sudskih kronika” evo konačno i prave košarkaške vijesti: branič Golden State Warriorsa – Gilbert Arenas – dolazi u Washington Wizardse koji mu nude 60 milijuna dolara! No, s obzirom da on ima status “ograničenog slobodnog igrača” Wizardsi sada moraju sačekati 15 dana da vide hoće li Clippersi ponuditi istu sumu. Ako to učine onda Arenas mora ostati u starom klubu, ali u to mogućnost malo tko vjeruje. Clippersi, naime, namjeravaju dovesti iz San Antonia, Speedy Claxtona, ako Arenas napusti momčad.

XS
SM
MD
LG