Linkovi

Dixie Chicks spremne za 'Rock the Vote' (22/7/03) - 2003-07-21


Country-rock trio Dixie Chicks sudjelovat će sljedeće godine u kampanji "Rock the Vote", kojoj je cilj potaknuti što više mladih Amerikanaca da glasuju na izborima 2004. godine.

Od svih dobnih skupina, kada je politički proces u pitanju mladi su najapatičnija grupacija. Kampanju, u kojoj redovito sudjeluju mnoge rock zvijezde, sponzorira među ostalima i televizijska mreža MTV.

Ova odluka, na izvjestan način, za milijune američkih ljubitelja country glazbe vjerojatno mnogo prihvatljiviji, vraća Dixie Chicks na "politički teren". Prije nešto više od tri mjeseca, neposredno prije početka rata u Iraku, na jednom koncertu u Europi članica sastava Natalie Maines izjavila je da se "srami što dolazi iz Teksasa, kao i predsjednik Bush".

Natalie Maines ispričala se kasnije zbog ove izjave, no u Americi joj to mnigi nisu zaboravili, pogotovo Georgeu Bushu vjerni "heartland", gdje i obitava najveći dio glazbe kakvu izvode Dixie Chicks. Mnoge country radio postaje prestale su emitirati njihove skladbe, no na top listama njihovi su albumi i dalje izvrsno prolazili.

"Nakon tog koncerta mislile smo da ćemo ovu turneju umjesto 'Top of the World' morati nazvati 'Farewell'" (Rastanak)- izjavila je na nedavnom koncertu u Los Angelesu Natalie Maines. Publika je i samu pomisao da se to moglo dogoditi dočekala glasnim negodovanjem.

XS
SM
MD
LG