Linkovi

Masturbacijom protiv raka prostate (18/7/03) - 2003-07-17


Australski znanstvenici su ustanovili da često masturbiranje, osobito u dvadesetim godinama života muškarca, pomaže spriječavanje pojave raka prostate u starijoj životnoj dobi.

Najnovije istraživanje je pokazalo da s većim brojem ejakulacija u mladosti padaju izgledi da muškarac nakon pedesete godine života dobije bolest koja godišnje ubije pola milijuna muškaraca diljem svijeta. Česta ejakulacija, naime, ima zaštitni učinak protiv raka zato što spriječava da opasne karcinogene tvari nastanu u prostati. "Što više ima strujanja kroz provodne kanale manje će ostati potencijalno opasnih tvari koje mogu oštetiti provodni kanal,” izjavio je za časopis "New Scientist" Graham Giles, liječnik iz Melbournea, koji je predvodio istraživanje koje je obuhvatilo 1.079 pacijenata oboljelih od raka prostate te 1.259 zdravih muškaraca.

Ustanovljeno je da je muškarac koji je ejakulirao više od pet puta tjedno u dvadesetim godinama života imao tri puta manje izgleda da dobije agresivni oblik raka prostate. Rezultati ovog istraživanja u suprotnosti su s ranijim studijama, prema kojima su česta seksualna aktivnost i velik broj različitih partnera mogli za 40 posto povećati opasnost dobijanja raka prostate. No, doktor Giles ističe da je njegovo istraživanje bilo usredotočeno na samozadovoljavanje.

XS
SM
MD
LG